coating vloer

vloercoating

Solid Coating coat uw vloeren en ondervloeren in cement en beton, en ook uw anhydrietgebonden gietvloeren tegen vocht, zuren en chemicaliën. De coating gebeurd met harsen van de beste kwaliteit, die tegelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.

We brengen de hoogwaardige hars aan in een strakke en naadloze laag, in een resem uiteenlopende kleuren. Waar nodig voeren we een voorbehandeling uit alsvorens het aanbrengen van de coating, bijvoorbeeld door uw vloer te schuren, slijpen of stralen. Zo hecht de hars zich beter. En is hij perfect resistent tegen zware mechanische, thermische en chemische belasting.

Vloercoating:

  • sterk en slijtvast
  • bestand tegen chemische belasting
  • bestand tegen mechanische beslasting
  • onderhoudsvriendelijk

 

Plaatsen van epoxyvloeren

Het plaatsen van epoxyvloeren gebeurt in verschillende stappen. In een eerste fase moet de ondervloer worden gereinigd. Alle beschadigingen moeten worden hersteld en alle plinten moeten worden verwijderd. Daarna kan men overgaan tot de plaatsing van de schraaplaag. Die laag bestaat uit epoxyharsen en zorgt voor een optimale overgang tussen de ondergrond en de gietvloer. Door deze laag zullen overblijvende oneffenheden en barsten in de ondervloer geen negatieve impact hebben op de toplaag.


Vervolgens wordt de gietlaag aangebracht. Dit is de eigenlijke gietvloer, waar al een eerste kleurschakering in wordt verwerkt. De gietlaag bestaat uit twee componenten: epoxyhars en polyurethaan. In een derde en laatste fase wordt de transparante toplaag aangebracht in polyurethaan. Deze afwerkingslaag beschermt de vloer tegen krassen en uv-stralen. Deze laag bepaalt het uitzicht en het uiteindelijke kleur van de vloer. Je kunt kiezen voor een matte of glanzende afwerking. Door de verschillende stappen duurt het al snel enkele dagen vooraleer je epoxyvloer gebruiksklaar is.

Nog vragen? Een vrijblijvende afspraak maken? Solid Coating staat tot uw dienst!